hamburger-button-computer-icons-menu-men
 
4small.jpg

Bajan

Robbrecht behaalde zijn masterdiploma bajan (Russische variant van het accordeon) met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij An Raskin.
Tijdens zijn studie lagen de accenten vooral op het beheersen van de klassieke Russische bajanliteratuur, het spelen van kamermuziek en het creëren van nieuw werk voor zijn instrument. Zo werkte hij samen met componisten als Hans Abrahamsen, Renan Zelada & Martijn Padding en verzorgde hij verschillende wereldpremières.
Daarnaast studeerde hij een half jaar bij Janne Rättyä aan de Kunstuniversität in Graz.

 

Muziektheater

Naast het spelen en creëren van (nieuwe) muziek, is Robbrecht gepassioneerd door muziektheater en opera. Zo speelde hij als bajanist mee in de opera's Valjean van Compagnie Théâtre d'Art (Perpignan, Frankrijk)  en Die Zauberflöte, Orfeo en Passio van Operagroep The Fat Lady (Haarlem). Samen met sopranen Lisalotte Gerards en Fee de Ruiter maakte hij een pocketopera voor Salone dell'Opera in Amerongen en Vught.

In seizoen '19-'20 speelde Robbrecht mee in de prijswinnende voorstelling Zwijnenstal van de Nederlandse Reisopera in coproductie met theater Sonnevanck waarmee ze op tournee gingen langs de Nederlandse theaters. Het seizoen daarop maakte hij samen met Coraline Groen, Lucas van der Vegt en Valentina Tóth een kindervoorstelling voor het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. In seizoen '21-'22 zal hij te horen zijn in nieuwe producties van Festival dag in de Branding, Oorkaan, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en The Fat Lady.

8small.jpg
 
9small.jpg

Musicoloog

De passie voor muziek gaat verder dan het spelen alleen. Vanuit een diepgaande interesse om zijn kennis te verbreden en de muziek op een meer wetenschappelijke manier te benaderen, besloot Robbrecht enkele jaren geleden om musicologie te gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ondertussen heeft hij de bachelor afgerond met 'grote onderscheiding' en is hij bezig aan de masteropleiding aan hetzelfde instituut. In dat kader liep hij ook stage bij de artistieke afdeling van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Naast onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van het harmonium, schreef hij in opdracht van de Royal Academy of Music in Londen een korte biografie over de componist Mieczysław Weinberg,

 

 

Docent

Reeds op 18-jarige leeftijd gaf Robbrecht zijn eerste accordeonlessen aan de hoofdstedelijke academie voor muziek, woord en dans in Brussel. Sindsdien gaf hij als interimaris met veel plezier accordeonles aan de academies van Gent, Ninove,  Waregem, Ronse, Alphen a/d Rijn (NL) en de stedelijke Conservatoria van Brugge en Mechelen.

Sinds 2018 is hij daarenboven als vaste accordeonleraar verbonden aan de academie van Bornem. Vanuit zijn functie als docent en musicus wordt hij ook regelmatig uitgenodigd als jurylid bij accordeonexamens. Vorig jaar behaalde Robbrecht met grote onderscheiding het diploma Educatieve Master in de Podiumkunsten aan het Conservatorium van Gent.

10small.jpg

Download biografie

 ©2022